• hr
  • en
  • de
  • it

Započela kruzing sezona

Sinoć je u korčulansku luku uplovio prvi ovogodišnji turistički putnički brod ATHENA s 48 američkih turista, koji će prespavati na brodu privezanom uz korčulansku rivu, da bi danas iskoristili organizirano razgledanje kulturnih i povijesnih znamenitosti Korčule te panoramsku šetnju.
Athena plovi u aranžmanu američke kompanije Grand Circle Cruise Line pod zastavom Malte i pripada luci Valletta. Prema informaciji Županijske Lučke uprave Korčula, njegov dolazak je gotovo mjesec dana raniji nego prošlih godina, a prema pristiglim rezervacijama Korčula je već prihvaćena kod putničkih agencija kao vodeća Jadranska luka, odmah poslije Dubrovnika, jer će je ove godine, iako rezervacije još traju, posjetiti sidrenjem i prevezom preko 60 turističkih plovila.
Athena će sa svojim blizancem Artemis biti jedini brodovi koji će do početka mjeseca travnja ove godine pristajati u Korčuli, gdje su cijelu prošlu godinu imali najviše pristajanja. Do početka lipnja uplovljavati će na putu iz Neuma prema Kotoru, a ljeti do Zadra, uključujući posjete Dubrovniku i Hvaru.

Izvor: www.dubrovacki.hr