• hr
  • en
  • de
  • it

Zaplivali u tek rođenoj godini

Tradicionalnim kupanjem u moru, danas je dvadesetak Puljana točno u podne proslavilo ulazak u Novu godinu. Riječ je o dugogodišnjoj tradiciji obzirom da se pulski kupači okupljaju već gotovo dva desetljeća prvoga dana nove godine na tradicionalnom kupanju, kako bi zaplivali na poznatome pulskom kupalištu na Mornaru.
Kupači su u hladnome moru, temperature oko desetak stupnjeva, plivali zajedno nekoliko minuta te pjenušcem nazdravili i ujedno čestitali rođendan jednoj od najstarijih kupačica, 81.godišnjoj Almi Šešliji, koja je i pokrenula ovo tradicionalno pulsko novogodišnje kupanje.
Ustvrdivši kako se već više od dvadeset godina svakodnevno kupa u moru, rođendanska i novogodišnja želja uvijek joj je ista - samo neka je zdravlja. "Vjerujem da je cjelogodišnje kupanje pridonijelo mojoj dugovječnosti, a upravo sam s kupanjem počela zbog ugrožena zdravlja" - kazala je novinarima Alma Šešlija.

Najstariji kupač bio je 87. godišnji Žika Radenković koji se također već više od dvadesetak godina svakodnevno, i to noću, kupa u moru.

Izvor: www.glasistre.hr