• hr
  • en
  • de
  • it

Zapadna obala zarasla u korov, sunce spržilo zelenilo

Prije mjesec dana šetnica je svečano otvorena, a mi smo ostali zaslijepljeni njezinom ljepotom i zelenilom. No, danas je slika zapadne obale malo drugačija.
Sunce je, naime, spržilo travu, ukrasno bilje i raslinje pomalo gubi bitku protiv korova, a od Banovine do hotela "Ambasador" raširila se divlja trava. Pitali smo u gradskoj upravi zašto je to tako, no objasnili su nam da zelenilo nije u njihovu opisu posla te da se obratimo "Parkovima i nasadima".

Sve u rukama Zaninovića
- "Parkovi i nasadi" d.o.o. nemaju ingerenciju nad održavanjem hortikulture na zapadnoj obali te, s obzirom na to, nismo u mogućnosti dati odgovore na vaša pitanja - poručio nam je Stipe Radoš Knježević, direktor ovoga gradskog komunalnog poduzeća.
E, sad smo se i mi zainteresirali, željni doznati tko se skrbi o gradskom projektu koji nas je s nadzorom i PDV-om stajao ravno 85.523.682 kune. Doznali smo tako da je nakon završetka prve i druge faze izgradnje ipak sve predano na upravljanje Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo i redarstvo, pa smo nazvali pročelnika Pavu Zaninovića.
- Upravo nam je danas cijela dokumentacija stigla na stol. Ovoga tjedna sve ćemo to riješiti - veli nam Zaninović.
Objasnio nam je da će brigu o zelenilu uz cestu do biciklističke staze i uz zgradu Mirovinskog, kao i rotor na dnu zapadne obale, idućih dana predati upravo "Parkovima i nasadima". No, donji dio zelenila, i to onaj prema moru, onih nekolicina žardinjera i mini vrt ispod Ruže vjetrova - pripadaju "Splitskoj obali". Bili smo vrijedni i nazvali njihova direktora Aleksa Kvarantana.
- Po ugovoru, izvođač hortikulturnih radova na našem dijelu mora se idućih godinu dana brinuti o nasadima. Tvrtka "Vaš vrt" još uvijek rješava neke sitnice oko navodnjavanja tog dijela, a mi računamo da će s tim biti gotovi do petka, kad bismo trebali obaviti primopredaju - kazao nam je Kvarantan.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr