• hr
  • en
  • de
  • it

Zapadna obala: plaćaju vez, a voda im gratis!?

Arivala jahta. Vezala se. Izišli gosti, prošetali se gradom, popili kavu na zapadnoj obali, a posada se spojila na priključak za vodu i napunila brodske spremnike.
Taj je detalj zasmetao domaćima, pa su nam poslali fotografiju pitajući - zar nije istina da se na zapadnoj obali brodovi smiju samo vezati i ništa drugo? A mi, ne budi lijeni, nazvali Perislava Bonačića, prvog čovjeka gradske tvrtke "Splitska obala".
- Mi nemamo izvedenu struju ni vodu, ali imamo naše vodomjere, preko kojih zalijevamo zelenilo ili punimo naš bazen na obali. Jahte velikih dimenzija redom imaju vlastite generatore i ne trebaju struju, ali nerijetko nas zamole za vodu, pa im kao dobri domaćini to i uradimo - kaže Bonačić.
- Ako nam je netko "ostavio" desetke tisuća kuna za vez, zar nije u redu da i mi njima učinimo uslugu? Vodu koju dajemo ne plaća Grad, već "Splitska obala", to je naš trošak - veli direktor.
Ovo su ljeto, dodaje, "pristojno" zaradili i time su prezadovoljni.
- Ipak je ovo svojevrsni pilot-projekt, kojem do sada nismo našli zamjerke. Od strane gradonačelnika uživamo puno povjerenje, imamo njegovu podršku, a mi radimo najbolje što znamo i rezultati su ti koji nam idu u prilog - kaže direktor Bonačić.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr