• hr
  • en
  • de
  • it

Zadar očekuje dobru sezonu

Na području grada Zadra tijekom ožujka boravilo je 11 posto više turista nego u istom mjesecu prošle godine, a još veći porast, od 18 posto, u tom je gradu ostvaren u noćenjima, prvi su podaci zadarske Turističke zajednice, čiji direktor Zvonko Šupe ističe da su takvim porastima zadovoljni te da očekuju dobru sezonu, moguće i bolju od lanjske.
Ožujski turistički porasti u Zadru rezultat su gotovo devet tisuća turističkih dolazaka te gotovo 19 tisuća noćenja, koje su većinom ostvarili strani turisti kojih je u ožujku u Zadru bilo čak 25 posto više nego u istom mjesecu lani, a ostvarili su i 39 posto više noćenja.

Domaćih je turista došlo 5 posto manje, a pad od 4 posto zabilježili su i u noćenjima.
Među stranim turistima u ožujku su u Zadru najbrojniji bili Austrijanci, Nijemci, Talijani, Belgijanci te gosti iz SAD-a, Slovenije i Španjolske.
Iz zadarske Turističke zajednice podsjećaju i na dobre fizičke rezultate ostvarene tijekom ovogodišnjih uskrsnih blagdana (od 29. ožujka do 1. travnja) kada je u Zadru boravilo oko dvije tisuće gostiju koji su ostvarili oko pet tisuća noćenja.
Komentirajući te prve rezulatat Šupe napominje da porasti vesele, ali kako se radi o još malim brojkama ne mogu biti pokazatelj cijele sezone niti su zbog toga turistički djelatnici u Zadru euforični nego mirno i dobro pripremljeni čekaju ostatak ove sezone koja za sada ide u dobrom smjeru.

Izvor: www.mint.hr