• hr
  • en
  • de
  • it

Zabranjeno spaljivanje otpada na plaži u Makarskoj



Ministarstvo zaštite okoliša i prirode brzo je reagiralo te je tvrtki Makarski komunalac zabranilo daljnje paljenje krupnog otpada na plaži Cvitačka.
Tportal je prethodnih dana upozoravao na ovaj ekocid koji je razotkrila Građanska inicijativa u osnivanju Eko Makarska. Prema obavijesti koju smo primili iz Ministarstva se navodi da je inspekcija zaštite okoliša 23. travnja u 19:30 sati zaprimila prijavu o mogućem spaljivanju otpada na plaži Cvitačka u Makarskoj te je sljedećeg dana, 24. travnja, obavljen inspekcijski nadzor.
'Nadzorom je utvrđeno da se na dijelu plaže spaljivao otpad poput biljnih ostataka, drva tretiranog premazima i ambalaže. Po završetku nadzora izrečena je hitna mjera Gradu Makarskoj za gašenje te za sanaciju i uklanjanje zapaljenog materijala putem ovlaštene osobe u roku od osam dana', poručuju iz Ministarstva. Također je tvrtki Makarski komunalac d.o.o. izrečena mjera uklanjanja odloženog biljnog otpada s lokacije, također u roku od osam dana od nadzora, kao i mjera zabrane spaljivanja na otvorenom.

Izvor: www.tportal.hr