• hr
  • en
  • de
  • it

Za zapadnu obalu još milijun iz proračuna

Dodatni i nepredviđeni radovi na rekonstrukciji i uređenju zapadne obale više nisu nikakva novost. Nakon što smo prije nešto više od mjesec dana pisali da su rekonstrukcija i uređenje nove šetnice poskupjeli za još 1,7 milijuna kuna, u najnovijim aktima gradonačelnika stoji da je “Pomgrad inženjeringu”, izvođaču radova prvih dviju faza, odobreno još 1.074.325,50 kuna zbog dodatnih radova.
U obrazloženju akta stoji da je tijekom gradnje došlo do izmjena u projektu zbog nezavršenosti projektne dokumentacije u trenutku ugovaranja, da je radove nužno izvesti te da je gradilište vrlo kompleksno. Anto Krželj, voditelj Službe za komunalnu izgradnju i imovinsko-pravne poslove, objasnio nam je da se dodatni radovi odnose na one zemljane i betonske.
− Zemljani su radovi obavljeni u sklopu rekonstrukcije kolnika, odnosno bilo je potrebno povećati količinu iskopa, koji su bili nužni zbog loše kvalitete postojećeg materijala, a koji je onda trebalo zamijeniti također većim količinama novog. Što se tiče betonskih radova, odnose se na nadmorski dio konstrukcije, gdje je za potrebe betoniranja područja oko benzinske crpke potrošeno više betona nego što je projektom predviđeno.
Također, trebalo je na terenu izvesti više kamenih rubnjaka nego što je u projektu. Ovdje je zapravo riječ o “višku radova” – objasnio nam je Krželj.
Inače, uređenje zapadne obale, barem kako je tvrdio gradonačelnik Željko Kerum, nije trebalo građane koštati ni kune, a na koncu će se za ovaj komunalni zahvat iz gradske blagajne izdvojiti gotovo 80 milijuna kuna.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr