• hr
  • en
  • de
  • it

Za sanaciju luka 2,2 milijuna kuna

Šibensko-kninska županija u ovoj će godini u proračunu osigurati 2,22 milijuna kuna za uređenje i sanacije na pomorskom dobru. Od toga će 1,02 milijuna kuna, kako je jučer izvijestio župan Goran Pauk, biti namijenjeno za sufinanciranje programa sanacije pomorskog dobra u gradovima Skradinu i Vodicama te općinama Tribunj i Pirovac.
Župan Pauk jučer je potpisao sporazum s predstavnicima spomenutih gradova i općina, kojim se Vodicama osigurava 400 tisuća kuna za sanaciju gata u tzv. luci Male Vrulje, Skradinu 120 tisuća kuna za sanaciju kameno-betonskog mula u naselju Prukljan (druga faza), te po 250 tisuća kuna Pirovcu za sanaciju obalnog zida u pirovačkoj luci Porat, odnosno za sanaciju sjeverozapadnog dijela uvale Sovlja.

Od preostalog proračunskog novca predviđenog u 2012. godini za intervencije na pomorskom dobru, za turističku valorizaciju Kanala svetog Ante namijenjeno je 1,2 milijuna kuna, odnosno, po 600 tisuća za sanaciju pristaništa i za uređenje šetnice, koja se sufinancira novcem EU-a, iz projekta IPA IIIC.

Potpisan je i ugovor o koncesiji za korištenje pomorskog dobra na sidrištu u uvali Tijašnica, na području grada Vodica. Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture potvrdilo je, naime, odluku Županijske skupštine od 10. listopada prošle godine o odabiru Gradskog poduzeća d.o.o. Vodice za najpovoljnijeg ponuđača (koncesionara). Koncesija se daje na rok od 15 godina za dva sidrišna polja s ukupno 20 plutača.

Načelnik općine Pirovac Ante Šparica zahvalio je županu na razumijevanju i novcu osiguranom za sanaciju pirovačke rive, za koju je i resorno ministarstvo odobrilo 500 tisuća kuna potpore.

Županijsku financijsku participaciju u programima jedinica lokalne samouprave, drugu godinu zaredom, pozdravio je i skradinski gradonačelnik Nediljko Dujić, ustvrdivši da je proračunski novac Županije kvalitetno raspoređen, čime se pokazuje, smatra Dujić, da se i s ograničenim iznosima mogu rješavati problemi na terenu.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr