• hr
  • en
  • de
  • it

Za luke u Šibensko-kninskoj županiji više od pola milijuna kuna

Pet ugovora o sufinanciranju izgradnje i održavanja luka otvorenih za javni promet Šibensko-kninske županije, u ukupnom iznosu od oko pola milijuna kuna, supotpisali su Goran Pauk, šibensko-kninski župan, i Željko Dulibić, ravnatelj županijske Lučke uprave.
Izmjena kamenog opločenja luke Vodice, tako, koštat će, prema jednom od ugovora, 115 tisuća kuna, dok će za sanaciju dijela obale na Martinskoj biti izdvojeno 88 tisuća kuna. Izrada idejnog projekta uređenja dijela obalnog pojasa Dolac u Šibeniku financirat će se s 85 tisuća kuna, a sanacija obalnog zida u uvali Sveti Petar 88 tisuća kuna. Konačno, za sanaciju rampe trajektnog pristaništa u Primoštenu iz proračuna će se izdvojiti 122 tisuće kuna.
Potpisivanje ugovora predviđeno je, inače, godišnjim planom upravljanja pomorskim dobrom za ovu godinu, i to po prioritetima koje su zajednički odredili Lučka uprava i Županija.
- U prijedlogu proračuna za 2014. godinu planiramo sufinanciranje projekata Lučke uprave Šibensko-kninske županije u iznosu od oko dva milijuna kuna. Konkretno, riječ je o projektima luka otvorenih za javni promet Bilice, Vrnaža, Dolac i Pirovac. Ističem da je Šibensko-kninska županija izradila prijedlog granice pomorskog dobra uvale Vrnaža te za nju očekuje rješenje Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. U tijeku je i postupak utvrđivanja prijedloga granice pomorskog dobra za uvalu Dolac - kazao je župan Pauk.
Župan je podsjetio da je u posljednje četiri godine za održavanje lučke infrastrukture utrošeno više od 2,2 milijuna kuna. Ravnatelj Željko Dulibić, pak, prigodom potpisivanja ugovora je pohvalio iznimno dobru suranju Lučke uprave i Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj, što, rekao je, za rezultat ima poboljšanje lučke infrastrukture i uvođenje reda na pomorskom dobru.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr