• hr
  • en
  • de
  • it

Za havariju kriva velika oseka?

U petak, 9. siječnja 2015. na redovnoj liniji Mali Lošinj Premuda - Silba- Olib - Ist - Zadar u 17.45 sati došlo je do nasukavanja trajekta "Vladimir Nadzor" na otočiću Hripa ispred pristaništa Krijal na otoku Premuda. Na brodu je u trenutku nasukavanja bilo ukupno 25 putnika, 13 članova posade, dva kamiona, tri osobna vozila i jedno motorno vozilo.

Među putnicima i posadom nije bilo ozlijeđenih, a došlo je do oštećenja jednog osobnog vozila. Prvim pregledom je ustanovljeno kako nema onečišćenja mora.
Nešto prije ponoći trajekt "Vladimir Nazor" je vlastitim pogonom i uz asistenciju Jadrolinijinog trajekta "Sis" na siguran način odsukan i privezan u pristaništu Krijal na otoku Premuda. Sva vozila su sigurno i bez oštećenja prebačena na brod "Sis" koji ih je prevezao u luku Zadar.
Trajektu su oštećena dva tanka, a spriječen je daljnji prodor vode u brod. Jadrolinijini katamaran "Silba" stigao je na lokaciju nasukavanja te su svi putnici sigurno prešli na katamaran. Prilikom odsukanja nije došlo do onečišćenja mora, a nakon pregleda Lučke kapetanije, Hrvatskog registra brodova i Inspekcije sigurnosti plovidbe, trajekt "Vladimir Nazor" bit će poslan u remontno brodogradilište.
Uzrok nesreće znat će se nakon očevida koji će biti obavljen u subotu ujutro kada će na teren doći i ronioci, a pretpostavlja se da je svemu kriva velika oseka.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr