• hr
  • en
  • de
  • it

Vodice: lanjsku rekordnu godinu već nadmašili za 34 posto

Od samog početka godine Vodice bilježe rast turističkog prometa i u pet mjeseci on iznosi 34 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U Vodicama je u tom razdoblju boravilo 21.990 domaćih i stranih gostiju koji su ostvarili 58.589 noćenja.
Najviše noćenja ostvareno je u vodičkim hotelima u kojima su domaći gosti odsjedali u vrijeme održavanja različitih kongresa i seminara, te sportskih događanja tijekom proljeća.
- Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima i naši zajednički napori i planovi da se upravo kroz vid kongresnog i sportskog turizma poveća broj gostiju u predsezoni i posezoni se počeo ozbiljnije ostvarivati. Uvijek se može bolje i više, a kako nam je svaki gost važan, činimo sve da za svoj stručni ili sportski skup, te odmor izaberu upravo našu destinaciju.
Cijelu godinu se pripremamo za svaku novu sezonu, ulaže se u promidžbu, uređuju se smještajni kapaciteti i sve ono što je uz turističku djelatnost vezano, a grad ulaže znatna sredstva u turističku infrastrukturu, kaže Anita Franin Pečarica, direktorica Ureda Turističke zajednice Vodica. Osim domaćih gostiju koji su do kraja svibnja boravili na vodičkom području, po tradiciji među stranim turistima prednjače Nijemci, Austrijanci i Slovenci.

Dvije plave zastave
Prošla godina, podsjeća Franin Pečarica, bila je izuzetno uspješna za vodički turizam koji je i osnovna djelatnost strategije gospodarskog razvoja grada. Na vodičkom području boravilo je više od 173.000 domaćih i stranih gostiju koji su ostvarili 1.031.142 noćenja, što je bio rast od šest posto u odnosu na godinu prije.
Osim više od milijun noćenja, Vodičani su dočekali da nakon niza godina u samom vrhu hrvatske turističke ponude, brojnih priznanja i nagrada Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske televizije i novina, osvoje i "Plavi cvijet 2012 sa zlatnim znakom".
To visoko priznanje zaslužili su kao najuređenija i najkompletnija turistička destinacija u kategoriji mjesta od 3000 do 10.000 stanovnika.
Nema kuće u Vodicama koja posredno ili neposredno ne profitira od dobre turističke sezone. Stoga im je jako važno da gosti budu zadovoljni i da se vraćaju. O tomu svjedoče uređene okućnice, zelene površine, trgovi, ulice, kao i Plava zastava koja je šesti put dignuta na gradskoj Plavoj plaži.
Prvi put zastava je podignuta i na plaži u Srimi, u čije je uređenje, uključujući i cestu te parkirališna mjesta uz plažu, ovog proljeća uloženo oko 2.000.000 kuna iz više izvora financiranja. -Imamo razloga biti optimisti i vjerujemo da će i ova sezona biti jednako uspješna kao lanjska, ali u konačnici priželjkujemo koji postotak više u odnosu na rekordnu 2012. godinu, kaže Franin Pečarica.
Prošlog vikenda CMC festivalom otvoreno je i bogato kulturno zabavno ljeto, koje će obilovati raznovrsnim programima na trgovima i ulicama, a sadržajno će ih biti za svačiji ukus i uzrast.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr