• hr
  • en
  • de
  • it

Vodenim skuterima od Ližnjana do Dubrovnika

Mauricio Percan Pero, Roger Geromella, Sandra Lorencin, Igor Burić, Oliver Herman i Radovan Zloić jutros su vodenim skuterima iz Ližnjana zaplovili put Dubrovnika. Ta pulsko-medulinska šestorka odlučila se na ovaj nautički pothvat nakon višegodišnjih vodenih jurnjava duž istarske i kvarnerske obale.
- Danas stižemo do Zadra gdje ćemo ručati i tankati gorivo. Spavat ćemo na Paklenim otocima kod Hvara, a sutradan odlazimo do Dubrovnika i natrag. Stara smo ekipa i ljeti gotovo svakodnevno odlazimo na more. Svake godine idemo na Cres, Lošinj, Unije, Rijeku i druga kvarnerska mjesta. Ove smo godine odlučili otići do Dubrovnika. Na povratku ćemo voziti od Mljeta do Pule, rekao nam je "vođa puta" Mauricio Percan.
Zanimljivo je da se jutros u ližnjanskoj uvali Kuje, odakle su krenuli, pojavilo patrolno plovilo pomorske policije iz Pule. Poznato je da između skuteraša i policije ne teče dobra krv, no policija je ipak ispratila hrabre dečke i curu na njihovu plovidbu dugačku 537 nautičkih milja. Točke dodira su im Ližnjan - Osor - Zadar - Kornati - Hvar - Mljet - Dubrovnik. Mirno im more!

Izvor: www.glasistre.hr