• hr
  • en
  • de
  • it

Vjetar u jedra i za dogodine

Biograd je prošlog vikenda bio domaćin BMW Business Cupa, najprestižnije regate kalendara, organizirane po najvišim standardima. Regata je završila s dobrim vremenskim uvjetima, dobrim jedrenjem i vrlo zadovoljnim sudionicima. Ovogodišnja atmosfera je bila jedna od najboljih do sada. Dobro vrijeme i visoka razina organizacije omogućili su sjajno jedrenje i druženje za više od 400 sudionika, ističu iz Ilirije.
Jedrilo se između otočića Gangaro, Gnalić, Kozina te Velika i Mala Artica. Ukupni pobjednici po klasama su Andrea Castronovo (Bavaria Cruiser 40S class), i Johann Kochl (Open Class with Spinnaker). U večernjem programu zabava je započela kušanjem vina na terasi, slijedila je večera u sali te koncert austrijske grupe. Austrijski bend The Uptown Monotones izvrsnom je svirkom zapalio atmosferu. Na kraju su se čak dva puta morali vraćati na bis.
Za vrijeme događaja se ostvari oko 3.000 predsezonskih noćenja te genirira više milijuna kuna prihoda koje pružaju snažan poticaj lokalnom gospodarstvu. Ovakve regate promoviraju cijelu regiju i donose još mnogo individualnih posjeta, ističu organizatori.

Izvor: www.zadarskilist.hr