• hr
  • en
  • de
  • it

Više kruzera u Zadru od 2015.

Hrvatske luke odnosno lučke uprave Dubrovnika, Splita, Šibenika, Zadra i Rijeke pod zajedničkim nazivom "Croatian Cruise Ports" sudjelovale su na prestižnom svjetski poznatom sajmu cruising industrije "Seatrade Cruise Shipping Convention 2014" . Ove godine je obilježena 30-ta obljetnica održavanja ovog sajma, koji je 1985. prvi put okupio izlagače cruise industrije, te od sastanka 150 članova prerastao u vodeći trodnevni sajam predstavnika i sudionika cruising industrije.
Sajam Cruise Shipping Miami namijenjen je poslovnim posjetiteljima cruise industrije, a kao i proteklih godina, sudjelovao je veliki broj izlagača i posjetitelja iz raznih zemalja svijeta - oko 1.000 izlagača iz 127 zemalja svijeta, sa 12 000 sudionika i više od 300 novinara te više od 20. 000 posjetitelja.
Na sajmu su sudjelovali predstavnici vodećih hrvatskih putničkih agencija. Sajam je od velike važnosti, kako za cruise kompanije, tako i za luke, agencije, cruise destinacije te ostale subjekte uključene u ovaj oblik turizma, ističu sudionici sajma iz Hrvatske.
Na dogovorenim sastancima s predstavnicima vodećih cruise kompanija, govorilo se o strategiji destinacije i pozicioniranju cruise turizma u sveukupnu turističku ponudu . Naravno najistaknutije s predstavnicima Dubrovnika a naglasak je na kvalitetnom i organiziranom prihvatu putnika i njihovoj sinergiji s destinacijom s obzirom na period godine i opterećenost grada.
Predstavnici zadarske Lučke uprave išli su s vlastitim projektima odnosno predstavljanjem kapaciteta nove luke u Gaženici.
- U razgovorima s brodarima iskorištena je činjenica da su na Google.net-u vidljivi obrisi luke na istočnom ulazu u Zadar. U ovom se poslu sve dogovara najmanje dvije godine unaprijed ovo je i vrijeme da se razgovara. za sad odnosno za 2014. očekujemo više od 50-60 posto više gostiju. Nadamo se pravom značajnom iskoraku s preko 130.000 gostiju u 2015. godini , kazao je ravnatelj Lučke uprave Zadar Emil Bilić.

Izvor: www.zadarskilist.hr