• hr
  • en
  • de
  • it

Viktor Lenac preuzima Nauta Lamjanu?

Sedam ponuda je stiglo, među njima i ona ''iskusnog" Viktora Lenca. Ponuda iz Rijeke najprihvatljivija je radnicima.

''Ne želimo nikoga unaprijed osuđivati, ali smo zadovoljni što su se stvari konačno pokrenule i što pravna država funkcionira", poručili su radnici posrnulog ugljanskog škvera Nauta lamjane, u kojem je posla za razliku od radnika, pronašla krim policija.
Naime, jučer je policija izvjestila da je protiv tri osobe podignula kaznene prijave zbog zlouporabe položaja, odnosno nezakonitog izvlaćenja novca iz brodogradilišta.
Kako doznajemo, radi se o dvojici bivših direktora Nauta Lamjane Željku Fainu i Draženu Špindreku te direktoru splistke tvrtke Texo, Anđelku Žakniću.
Sumljiči ih se da su na ime nepostojećih usluga i radova iz imovine škvera sebi pribavili preko milijun kuna. Glavni sindikalni povjerenik Mario Košta proteklih mjeseci u više je navrata uopzoravao na kriminalne i nezakonite radnje koje se dovele do propasti škvera. Zbog svega je sindikat prije sedam mjeseci sve prijavio nadležnim institucijama. Zadovoljni su što su se stvari konačno pokrenule, no ističu da je ovo tek ''vrh ledene sante".
I dok policija istražuje, radnici s nestrpljenjem isčekuju u čije će ruke dospijeti ovo remontno brodogradilište za koje u sindikalisti ističu da je ''žrtva" zadarske politike. Sedam ponuda je stiglo, među njima i ona ''iskusnog" Viktora Lenca. Ponuda iz Rijeke najprihvatljivija je radnicima, kaže Košta.

Izvor: www.ezadar.hr