• hr
  • en
  • de
  • it

Veljko Ostojić: Tražim da PDV u turizmu bude 8-10 posto

Budući ministar turizma Veljko Ostojić, predstavnik pobjedničke Kukuriku koalicije iz redova IDS-a najavio je, gostujući večeras na HTV-u, kako će pred novu vladu postaviti zahtjev za smanjenje stope PDV-a.
Smatra da treba smanjiti PDV na turizam kako je i zatraženo na nedavnoj konvenciji hotelijera. Tražit će od nove vlade njegovo smanjenje sa sadašnjih 23% na osam do deset posto kako bi turizam bio uspješan. - Hrvatska treba postati investicijski atraktivniji, bolje komunicirati s tržištem, treba raditi bolje od konkurenata na Mediteranu, na kojem zauzimamo tek osmo mjesto od devet zemalja, rekao je Ostojić.

Također smatra da treba razmotriti uvođenje vinjeta, ali to pitanje treba sagledati kompleksno, kao što je i ta tematika.
Hrvatska jest zemlja za kvalitetni turizam u čijem će sklopu svoje oaze pronaći i elitni, ali i masovni turizam. Kvaliteta mora biti bazirana na posebnim doživljajima, emocijama, na svemu onomo što život suvremenog čovjeka čini posebnim.
Uspjet ćemo ako će naš gost doživjeti nešto čega će se sjećati cijelog života, rekao je.
Ostojić je rekao kako, unatoč poteškoćama, treba težiti da iduća turistička godina bude barem jednako uspješna kao 2011., donosi HTV

Izvor: www.hic.hr