• hr
  • en
  • de
  • it

Veli Lošinj – dobitnik priznanja Plavi cvijet

U okviru projekta 'Volim Hrvatsku' Veli Lošinj dobitnik je priznanja Plavi cvijet sa zlatnim znakom za osvojeno 1. mjesto. Nagradu je osvojio u kategoriji najuređenijeg turističkog mjesta primorske Hrvatske do tisuću stanovnika.
Poznat kao klimatsko lječilište, Veli Lošinj drugo je naselje po veličini na otoku Lošinju. U Velom Lošinju u 2011. godini ostvaren je udio od 12,2 posto u ukupnim noćenjima Turističke zajednice Grada Malog Lošinja. Poznat je po bogatoj kulturnoj baštini, raznovrsnim manifestacijama, prekrasnim zaštićenim uvalama i plažama, a posebnost akvatorija otoka Cresa i Lošinja su i dupini, oko 120 jedinki dobrog dupina, pa tako u velološinjskom centru za istraživanje dupina "Plavi svijet" moguće ih je i posvojiti.
Upravo izvrsna kombinacija privatnog i hotelskog smještaja, brojnih sadržaja, kulturno-povijesnih znamenitosti, šetnica, vidikovaca, velike su vrijednosti i prednosti Velog Lošinja, najljepšeg malog mjesta na Jadranu u 2012. godini što mu je osiguralo ovu prestižnu nagradu.

Izvor: www.vecernji.hr