• hr
  • en
  • de
  • it

Vela Luka jedina s manjim brojem noćenja


Rekorde u ovogodišnjoj turističkoj sezoni ostvarila su sva turistička mjesta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji osim Vela Luke, u kojoj je u prvih devet mjeseci boravilo 17.800 gostiju, što je za osam posto manje nego prošle godine.
U rujnu ove godine noćenja je bilo devet posto manje nego prošle godine. Kao razlog podbačaja turističkog prometa i pada broja noćenja u Vela Luci navedeni su rezultati hotela "Hum" koji su imali čak 50 posto lošiji turistički promet nego u prvih devet mjeseci prošle godine i zabilježili su samo 22.636 noćenja.
Da su ostvareni rezultati kao i prošle godine, broj noćenja u Veloj Luci bio bi šest posto viši nego lani. Dobar rezultat ostvaren je u privatnom smještaju gdje je gostiju bilo osam posto više, a u županijskoj lučkoj upravi bilježe i povećan posjet nautičara i to za sedam posto. Najbrojniji turisti u Veloj Luci ove su godine bili Poljaci, Nijemci i Slovenci.
Inače, u gradu Korčuli je u devet mjeseci ove godine boravilo 59.913 gostiju, što je 10 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, kada ih je bilo 54. 529. Porast od 12 posto ostvaren je u noćenjima. Zabilježeno ih je 325.483, a u istom razdoblju prošle godine 291.895.

Izvor: www.dubrovniknet.hr