• hr
  • en
  • de
  • it

Vatrogasci ipak ostaju na Lokrumu

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić odbacio je mogućnost pripajanja vatrogasaca JU-a Rezervat Lokrum Javnoj vatrogasnoj postrojbi Dubrovački vatrogasci.
- Oni ostaju na svojim radnim mjestima gdje će i ove sezone predano i vrijedno raditi. Zadovoljni smo radom uprave i vatrogasaca JU-a Rezervat Lokrum, a politizacija statusa vatrogasaca pokušaj je destabilizacije javne ustanove kao vrlo uspješnog i solidnog gradskog poduzeća. U PPZ-u Lokrum dodatno se radi projekt novog vodovodnog cjevovoda i hidrantske mreže koji je u završnoj fazi, a završetak građevinskih radova očekuje se do početka travnja - kazao je Vlahušić demantirajući glasine koje ovih dana kruže Dubrovnikom.
Ravnatelj Rezervata Lokrum Mario Petrušić pita se zašto njihovi vatrogasci kao profesionalci nisu stalno pod zapovjedništvom vatrogasnog zapovjednika, ne samo u slučaju požara, nego i u vrijeme prevencije.
- Nitko ne spominje micanje vatrogasaca s Lokruma, dapače. Poboljšavamo zaštitu otoka, a o obliku organizacije protupožarne zaštite na Lokrumu odlučit će gradonačelnik jer je Grad vlasnik ne samo JU-a, nego i JVP-a, pa su sva negodovanja o mogućim reorganizacijama vatrogastva neopravdana - kaže Petrušić.

Zapovjednik JVP-a Stjepko Krilanović ističe profesionalnost i dobre odnose s kolegama na Lokrumu tvrdeći da "trebaju ostati kakvi jesu" te dodaje kako pripajanje nije planirano.
Sindikalni povjerenik lokrumskih vatrogasaca Tomi Margaretić poručuje kako su priče o pripajanju aktualizirali neki političari, no ističe kako je glavni vatrogasni zapovjednik RH Mladen Jurin ustvrdio da za to nema zakonske osnove.
No Margaretić dodaje kako s upravom Rezervata Lokrum o ovom pitanju ipak nemaju potpuno iste stavove.

 Izvor: http://www.slobodnadalmacija.hr/