• hr
  • en
  • de
  • it

Vatra progutala dvije barke, treća oštećena

U požaru koji je u četvrtak oko 22.16 sati buknuo u komunalnom dijelu lučice Funtana potpuno su izgorjele dvije barke, dok je treća djelomice oštećena. Požar je buknuo u dijelu lučice koji služi za izvlačenje plovila na obalu, a oko 23 sata ugasila ga je porečka Javna vatrogasna postrojba.
Tri manje brodice nalazile su se jedna blizu druge, pa je za pretpostaviti da je vatra buknula na prvoj, koja je potpuno uništena, i zatim se proširila na ostale. Prva potpuno uništena barka zapravo je bio skupocjeni gumenjak s pogonom na turbinu. I drugo je plovilo, koje je znatno manje i bez motora, a vlasnik je jedan Zagrepčanin, u požaru potpuno uništeno. Treće plovilo u nizu, odnosno gliser, u požaru je "samo" nagorio, i na njemu je nastala daleko manja šteta u odnosu na prva dva plovila.
Mještani koje smo zatekli u lučici kazali su nam da vlasnici ostala dva plovila nisu iz Funtane, te da je prema njihovom mišljenju vatra podmetnuta upravo na skupocjenom gumenjaku. I tijekom policijskog očevida iz gumenjaka se još uvijek izdizao dim, a kroz cijelu lučicu širio se pak smrad rastopljene plastike. Materijalna šteta koju je izazvao požar vrlo je velika.

Izvor: www.glasistre.hr