• hr
  • en
  • de
  • it

Val prevrnuo čamac ekipe koja je pokušala preveslati ocean

Četiri člana posade koja je planirala preveslati cijeli Atlantik jučer je spašena iz mora, oko 644 kilometra sjeverno od Portorika. Među njima je bio i kanadski veslač i osvajač zlatne olimpijske medalje 2008. godine Adam Kreek.

Četiri člana posade koja je planirala preveslati cijeli Atlantik jučer je spašena iz mora oko 644 kilometra sjeverno od Portorika. Među njima je bio i kanadski veslač i osvajač zlatne olimpijske medalje 2008. godine Adam Kreek, piše Reuters. Ambiciozna ekipa imala je plan preveslati Atlantik za 80 dana, no 73. dana čamac im je prevrnuo veliki val. Iz mora ih je pokupio brod koji ih je prebacio u Portoriko.
Čamac je bio opremljen sofisticiranom opremom koja je prikupljala podatke i stavljala ih na internet preko satelitskog telefona kao dio znanstvene inicijative koju je sponzorirala Kanadska federacija koja istražuje život u divljini.
Da su uspjeli u svojem naumu, bili bi prvi u povijesti koji su uspješno preveslali put od Afrike do Sjeverne Amerike. Plan je bio prijeći 6500 kilometara od Dakara u Senegalu do Miamija na Floridi.

Izvor: www.vecernji.hr