• hr
  • en
  • de
  • it

Usporio sam, a ona je ostala na provi

Turistički izlet brodom "Oliva" ostat će u užasnoj uspomeni 43-godišnjoj Renati Slatini iz Trogira, koja se u ponedjeljak, oko 16.30, s još desetak putnika tim brodom, po nevremenu i valovima, vraćala iz Bola na Braču prema Starom Gradu na Hvaru.
Brod se toliko tresao tijekom plovidbe da je Trogiranka zadobila lom četvrtog lubalnog kralješka, zbog čega je u utorak operirana u Kliničkom bolničkom centru Split. Ozlijeđena putnica je policajcima kazala da je prije nesreće, zajedno s još nekoliko turista, upozoravala Antonija Roića, vlasnika 11-metarskog broda koji je njime i upravljao, da po velikim valovima plovi brzo i riskantno, potpuno neprilagođeno uvjetima na moru.
No, brodovlasnik je, tvrdila je putnica policajcima, potpuno ignorirao prigovore putnika i nastavio je plovidbu u svojem ritmu i brzini. Roić je u policijskoj postaji iznio potpuno drukčiju priču - da nije bilo velikih valova, da su uvjeti za plovidbu bili dobri te da nije plovio velikom brzinom.
Budući da su policajci o ovom događaju razgovarali s još nekoliko ljudi, tek će se nakon završetka krimobrade vidjeti hoće li biti kakvih prijava. Vlasnik ribarskog obrta "Oliva" Antonijo Roić (38) slične je navode ponovio i u izjavi za naš list.
Ustvrdio je da se već godinama bavi organizacijom izleta tijekom turističke sezone, te da svoje goste uglavnom prevozi na relaciji od Staroga Grada do Bola i natrag.
- Svojim gliserom, registracijske oznake 80 SG, u jutarnjim satima prevezao sam desetak turista na Brač, a tijekom povratka u poslijepodnevnim satima, kao i u većini drugih dana, puhala je tramontana srednje jakosti, ništa neobično. Međutim, nakon isplovljavanja zamolila me jedna gospođa da smanjim brzinu i kazala mi da su je zaboljela leđa. Ja sam usporio, ali sam joj za svaki slučaj predložio da se premjesti na krmu. Ona je, međutim, i dalje ostala na provi, a kad smo stigli u Stari Grad, ispričao sam joj se, te njoj i njezinim dvjema prijateljicama u znak pažnje vratio novac koje su prethodno platile za uslugu - kazao nam je Roić, te dodao da ostali putnici nisu imali primjedbe na vožnju.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr