• hr
  • en
  • de
  • it

Uređuje se plažica između Firula i POŠK-a

Dio obale između plaže na Firulama i POŠK-ova bazena, koji već niz godina stoji neuređen za dan-dva postat će nova plažica. Uređenje kupališta izvodi gradska tvrtka "Splitska obala", a kako nam je najavio njezin direktor Perislav Bonačić, sve bi trebalo ubrzo biti dovršeno.
Buduća plaža dužine 15-ak metara nasut će se materijalom, a od velikih kamenih dijelova napravit će se zaštita kako žalo ne bi odnijelo more.- Već godinama planiramo nasuti taj dio obale i evo, odlučili smo to napraviti uoči ove sezone kupanja. Na tom dijelu valovi izbacuju materijal, tako da je cijela šetnica djelovala prilično neuredno - ustvrdio je Bonačić i dodao kako se radi o redovnom održavanju, odnosno prihranjivanju plaža, te da će novi materijal stići i na Žnjan, a potom se radnici sele u Slatine na Čiovu.
"Splitska obala" je, napomenuo je Bonačić, prije nekoliko dana završila sanaciju šetnice na Firulama koju more stalno podlokava, kao i dio platoa na Ovčicama, te šetnicu u Stobreču koja je stradala u nedavnom nevremenu.
Za održavanje plaža na području grada koje nisu pod koncesijom, uključujući i Slatine, tvrtka godišnje raspolaže s 2,3 milijuna kuna.

Izvor: http://www.slobodnadalmacija.hr/