• hr
  • en
  • de
  • it

Umag

Umag, gradić i luka na sjeverozapadnoj obali Istre, svojevrstan je ulaz-izlaz Hrvatske u Europu. To poznato poslovno i turističko središte udaljeno je svega 40 Km od Trsta, 150 od Ljubljane i 50 NM od Venecije.
O razvoju Umaga najbolje svjedoći svjetski poznat ATP tour, teniski turinir koji se upravo ovdje održava svake godine. U turističkom je smislu ne manje atraktivno i zaleđe Umaga, za mnoge još neotkriven prostor smješten između dvaju istarskih rijeka, Dragonje i Mirne, zaokružen savudrijsko-umaškom i novigradskom rivijerom. Suncem okupane plaže i luksuzni hoteli samo su dio ponude. Luka je zaklonjena od svih vjetrova osim od W, NW i N. Bura puše jako, ali ne stvara valove. Ljetne oluje - neverini stvaraju visoke valove u luci.
Do carinskog gata nalazi se operativna obala za ukrcaj putnika.

Vez je moguć na južnoj strani luke između carinskog gata i zapadnog gata gdje su postavljeni murinzi. Za manja plovila vez je na sjevernoj obali. U središnjem dijelu luke postavljeno je dvadesetak usidrenih plutača.
Na sjevernoj se obali nalazi benzinska crpka.

Više informacija o Umagu kao nautičkom odredištu u rubrici Odredišta -http://www.adriaticsailor.com/umag_istra/sailing_adriatic/5/2904/HR