• hr
  • en
  • de
  • it

Ultra Europe, najveći festival elektronske glazbe u svijetu u Hrvatskoj

Ministar Veljko Ostojić sudjelovao je na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen festival Ultra Europe, najveći festival elektronske glazbe u svijetu, koji u to događanje investira 100 milijuna kuna u sljedećih 5 godina, što predstavlja jednu od najvažnijih investicija u hrvatskom turizmu i pratećoj industriji zabave. Prema procjenama organizatora, festival Ultra Europe potaknut će oko 150 milijuna kuna turističke potrošnje u Splitsko-dalmatinskoj županiji, što potvrđuju i gospodarski rezultati iz Miamija, grada u kojem je 1999. godine započela priča Ultra Music Festivala.
Riječ je o događanju koje će dodatno doprinijeti imidžu Hrvatske kao vrhunske turističke destinacije koja razvija turizam doživljaja, rekao je ministar turizma Veljko Ostojić, dodavši kako ovakve manifestacije daju dodatnu vrijednost postojećoj turističkoj ponudi Hrvatske. U pravilu ovakva zbivanja dovode goste koji nas prije nisu posjećivali i predstavljaju odmak od standardnog proizvoda sunca i mora, istaknuo je ministar, dodavši kako Ministarstvo turizma podržava i ovaj festival, ali i slične festivale koji svojom inovativnošću doprinose razvoju hrvatskog turizma i njegove konkurentnosti, a takvi projekt i čine Hrvatsku novom zvijezdom Mediterana.
Direktor tvrtke Ultra Worldwide Russel Faibisch naglašava kako je elektronska glazba jedan od najpopularnijih i najbrže rastućih glazbenih žanrova u svijetu, a Ultra Music Festival je prepoznat kao jedan od glavnih festivala te vrste. Uzevši u obzir razvijenu scenu u Hrvatskoj i iznimnu reputaciju Splita i Hvara kao vrhunskih turističkih destinacija prepoznatih diljem Europe i svijeta, zapravo je odluka da dovedemo Ultra Europe u Hrvatsku bila laka, rekao je Faibisch, dodavši kako očekuje veliki broj posjetitelja srpanjskom izdanju festivala u Splitu i Hvaru.
Dugoročni je cilj pozicionirati festival Ultra Europe kao ključno događanje u Europi, koje će iz godine u godinu okupljati sve više posjetitelja i tako donositi izravnu i neizravnu korist hrvatskom turizmu i pratećoj industriji zabave, ali i gospodarstvu u cjelini, zaključio je Russel Faibisch.
Nedavni porast popularnosti glazbenog turizma u regiji, u kombinaciji s očekivanim ulaskom Hrvatske u Europsku uniju u srpnju 2013. godine, predstavlja logične razloge za ovakvu poslovnu odluku, potvrdio je i Adam Russakoff, direktor poslovnih pitanja tvrtke Ultra Worldwide.
Hrvatski partner i suorganizator festivala, Joe Bašić, direktor tvrtke Adria MM Produkcija, naglasio je kako će ovaj festival biti jedan od najvažnijih glazbenih događanja u regiji i nesumnjivo će imati niz pozitivnih učinaka, te potaknuti mnoge posjetitelje da iskuse sve što Ultra Europe i Hrvatska imaju za ponuditi.
Osim što je jedino europsko izdanje svjetski poznatog Ultra Music Festivala, festival Ultra Europe bit će ujedno i prvo veliko turističko glazbeno događanje u Hrvatskoj nakon ulaska u Europsku uniju i održat će se u Splitu i Hvaru od 12. do 14. srpnja 2013. godine, a koncertni će se nastupi moći gledati i slušati na UMF TV i UMF radio kanalima. Organizator, Ultra Worldwide odabrao je upravo Hrvatsku u konkurenciji 16 država kao jedinu europsku destinaciju ovog renomiranog događanja koje će se tu održati i sljedećih pet godina.

Izvor: www.mint.hr