• hr
  • en
  • de
  • it

U Tehnomontu u petak porinuće patrolnog broda

Pulsko brodogradilište Tehnomont za petak je najavilo porinuće gradnje 92, policijskog patrolnog broda od 25 metara, jednog od 29 naručenih brodova za Ministarstvo unutarnjih poslova.
Vlada RH je prije godinu dana na javnom natječaju naručila 29 brodova od konzorcija hrvatskih malih brodogradilišta koji su se udružili za zajednički nastup na tržištu. Pulski Tehnomont je tako dobio posao za izgradnju četiri broda. Dva patrolna broda za Ministarstvo unutarnjih poslova grade se i u pulskoj bivšoj Crvenoj zvijezdi.
Svoj su dolazak na porinuće najavili ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i ministar mora, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina sa suradnicima.
Direktor Tehnomontovog brodogradilišta Pula Miljenko Brnić kaže da je riječ o brodu čiji su trup i nadgrađe izgrađeni od aluminijske legure. Brod je dugačak 25,1 metar, a širok šest. Imat će sedam članova posade i patrolirat će duž granice teritorijalnog mora. Gazit će metar i pol, a pokretat će ga dva motora od po 1.050 kilovata s istisninom od 57,5 tona.
- Opremljen je prvoklasnom opremom za potrebe policije i drugih sličnih službi. U idućem tjednu obavit ćemo testiranja tijekom kojih ne očekujemo probleme. Taj smo model plovila ponudili i policiji nekoliko afričkih i azijskih zemalja. Čekamo odgovore, istaknuo je Brnić.

Izvor: www.glasistre.hr