• hr
  • en
  • de
  • it

U subotu u 12 sati start 21. Fiumanke

hr

Ono što nije odgodila korona, uspjelo je kiši pa su tako otkazani koncerti koji su se trebali održati na Adamićevom gatu. Otkazan je i dio sportskih programa Europskog tjedna sporta poput veslačke regate, a prezentacija Windsurfa i Stand Up Paddlinga prebačena je s petka na subotu.
Otvorenje sajma Rijeka Boat Show predviđeno za petak u 11 sati i neće se mijenjati kao u ovom času ni start regate 21. Fiumanka zakazan za subotu u 12 sati.
Bude li u subotu optimalan vjetar, prije nego startaju jedrilice, u 11:50 sati na regatnom polju startat će Windsurf Foilovi kako bi se pridružili jedrenju i prezentirali jedan od najatraktivnijih oblika ovog sporta. Startna linija Fiumanke nalazi se na samom kraju lukobrana pa je zanimljiva i dostupna za gledanje s različitih pozicija. Regata se održava na dvije rute, obiteljskoj i regatnoj, a cilj je u riječkoj luci. Kako je u najavi da će biti vjetra, svi koji se odluče dočekati jedrilice na povratku u cilj, svjedočit će spektakularnim prizorima u samom središtu grada.
U prijepodnevnim satima subote, na Molo longu će se održati programi nordijskog hodanja i prezentacija škole planinarenja, a nakon starta Fiumanke od 12 do 13 sati, u luci će biti prezentacija Windsurfa i Stand Up Paddlinga. U 17 sati na trgu ispred Terminala održat će se prezentacija Tai Chia, a nakon toga slijedi zabavni program u organizaciji Caffe bara Corto Maltese i proglašenje pobjednika 21. Fiumanke.
I „Placa pod vedrim riječkim nebom", na Trgu 128. brigade održat će se samo u subotu, od 14 do 23 sata. Unatoč skraćenju, pripremili su bogat i raznovrstan program. Od 14 do 15 sati u perivoju Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka održat će se radionica za djecu (od 6 do 12 godina) „Preko mora i oceana". U 18 sati na trgu će se održati otvorenje događanja i proglašenje pobjednika FB nagradne igre. Slijedi glazbeni program, humanitarno fotografiranje i aukcija čiji prihod ide za kupnju kombija Veslačkom klubu Jadran, čitanje u Knjižari Val, modna revija, cooking show i još puno toga, a sve će zaključiti izvlačenje dobitnika nagradne igre namijenjen kupcima. Detaljan program objavljen je na društvenim mrežama organizatora.
Nadamo se danu bez kiše, no bude li potrebno, isplati se uzeti kišobrane u ruke i doći u grad i u luku!

Izvor:

Ljiljana Ivetac
www.fiumanka.eu