• hr
  • en
  • de
  • it

U subotu Sestrunjska noć

Mladež otoka Sestrunja uz potporu Mjesnog odbora i ove godine za svoje sumještane i goste organizira niz sadržaja kako bi im uljepšao boravak na otoku i donio malo živosti i veselja u vruće ljetne dane. Dugogodišnja tradicija urodila je time da i mali otok u zadarskom arhipelagu obiluje raznoraznim fešticama, feštama i sportskim turnirima na kojima su redovni sudionici, uz mještane, i njihovi prijatelji i gosti.
Glavni događaj ljeta je pučka feška „Sestrunjska noć" koja će se kao i svake godine održati zadnje subote u srpnju, što je ove godine 28. srpnja. Sve okupljene do ranih jutarnjih sati zabavljati će zadarska grupa „High life", a tokom večeri na pozornici će se pojaviti i gosti iznenađenja. Već tradicionalno kao i prijašnjih godina posjetitelji će moći vidjeti izložbu starina, sestrunjsko kolo i uživati u domaćoj dalmatinskoj spizi uz mnogo veselih glazbenih ritmova. U pauzama zabave sve prisutne očekuje i poseban sadržaj od kojeg valja izdvojiti potezanje konopa između zmorca i juga Sestrunja, a zatim i međusobno „potezanje" između mještana s ostalih otoka kojih je svake godine sve više i više.
Osim glavne fešte ljeto će upotpuniti već navedeni sportski turniri i feštice koji su startali 20. srpnja. Prvi na redu kao i svake godine je turnir u boćama, 20. i 21. svibnja. Nakon toga u petak 27. svibnja slijedi turnir u nogometu „Na male branke" i debi svirka mladih zadarskih glazbenika, grupe „MSH" koji će žestokim hitovima nastojati zagrijati atmosferu kao uvod u „Sestrunjsku noć". U Nedjelju 29. svibnja, dan nakon pučke fešte, održati će se turnir u muri šijavici.
Zadnji vikend sestrunjskog ljeta zaključuje se turnirom u košarci koji će se održati 3. kolovoza, dok će zadnji dan ljeta obilježiti možda i najzanimljiviji i najsmješniji događaj Sestrunjski ljetni karneval koji se ove godine održava 4. kolovoza.

Raspored turnira i fešti:
Petak, 20.07.2012. - Turnir u boćama (1.dan)
Subota, 21.07.2012. - Turnir u boćama (2.dan)
Petak, 27.07.2012. - Turnir u nogometu + koncert grupe MSH
SUBOTA, 28.07.2012. - SESTRUNJSKA NOĆ
Nedjelja, 29.07.2012. - Turnir u muri
Petak, 03.08.2012. - Turnir u košarci
Subota, 04.08.2012. - LJETNI KARNEVAL

Danijel Fatović