• hr
  • en
  • de
  • it

U Šibenik stiže 300 jedriličara

Valovi Šibenika naziv je tradicionalne Šibenske regate krstaša koja će se, u organizaciji JK "Val" i ove godine, po 13. put, održati u Šibeniku. Manifestacija povodom blagdana sv. Nikole trajat će tri dana, od petka 30. studenoga do nedjelje 2. prosinca. Šibenska regata krstaša održat će se u akvatoriju šibenske luke. Po mnogočemu jedinstvena prirodna lokacija, uz i niz "kurenat" koji stvara ušće Krke privukla je, kažu organizatori, 300 jedriličara iz zemlje i inozemstva, a na regati će sudjelovati 50 jedrilica.
- Prvoga dana održat će se Kup JK "Val", gdje će pravo nastupa imati samo članovi kluba "Val". Jedrit će se na istovjetnim jedrilicama Elan 340, a pobjednici će odnijeti nagradu najbolje posade kluba u 2012. godini. U subotu, 1. prosinca, jedri se Šibenska regata krstaša (na potezu: riva - Šibenski most - Mandalina - mulo Krke), a očekuje se pedeset jedrilica koje će biti razvrstane po premjerima OPEN i ORC u sedam grupa. Nagrade će dobiti pojedinci po grupama, kao i ukupno najbrži brod u regati po realnom vremenu. Trećeg dana, u nedjelju, 2. prosinca, jedrit će se Kup Jadranske banke na jedrilicama Elan 340.
Pravo nastupa imat će svi pobjednici po grupama OPEN i ORC, kao i pobjednik prvog dana. Pobjednik Kupa Jadranske banke bit će i ukupni pobjednik Šibenske regate krstaša te će dobiti novčanu nagradu od pet tisuća kuna i prijelazni pehar - najavljuju "valovci". Inače, osim atraktivnih jedrilica koje će sudjelovati u regati, u Šibenik će tih dana doploviti i drugi zanimljivi brodovi. Svoj su dolazak zasad potvrdili Kraljica mora, Rex, Lirica, Desto, Galija i mnogi drugi...
Šibenčani i njihovi gosti, uz atraktivnu regatu, na rivi će uživati i u ukusnoj marendi po pristupačnoj cijeni te zabavnom programu i sajmu nautičke opreme, odjeće i obuće. Cilj JK "Val" i Organizacijskog odbora Šibenske regate krstaša jest da trodnevno slavlje mora, brodova i jedrenja, preraste u tradicionalni festival, koji će Regatu, ali i kulturnu i turističku ponudu grada Šibenika, podignuti na višu razinu.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr

 

 


Bogati zabavni program

"Valovi Šibenika" udarni dio programa imat će u subotu 1. prosinca. Počevši od 9 sati ujutro, šibenskom rivom prodefilirat će, uz zvuke budnice, Šibenska narodna glazba, spektakularna saljska Tovareća muzika, Gradska straža će početak regate označiti pucnjem iz topa, dok će na Trgu Pavla Šubića (ispred zgrade Županije) građane i goste Regate zabavljati Bagatin bend. S obzirom na tradicionalni povod održavanja Šibenske regate, Sv. Nikola će od ranog jutra po rivi najmlađima dijeliti slatkiše, a napravit će i đir na skijama po regatnom polju. Gledatelji će također imati priliku zaploviti među natjecateljima, a ulaznice za brod posebno namijenjen za to prodavat će se po povoljnim cijenama. Štandovi s bogatom ponudom hrane i pića (rižot s plodovima mora, fažol, fritule, pivo, kuhano vino, rakije...) bit će raspoređeni na Trgu Pavla Šubića te po rivi, a upriličit će se i prodaja suvenira, kao i prigodno organizirani Sajam nautičke opreme.