• hr
  • en
  • de
  • it

U Prigradici postavljeno dizalo za silazak invalida u more

U korčulanskoj uvali Prigradica postavljeno je dizalo koje invalidima i osobama s posebnim potrebama omogućuje ulazak u more. Riječ je o prvom takvom pomagalu na Korčuli i drugom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Nakon završetka prve kupališne sezone, predsjednica Udruge osoba s posebnim potrebama "Vincenca" - Blato, Marina Milat kaže kako je dizalo nabavljeno zahvaljujući donatorima i glavnim pokretačima humanitarne akcije Red Dragonsima.
Najveći donator je pjevač Jasmin Stavros koji je s lanjskog humanitarnog koncerta pod nazivom "Otvorimo srce" darovao 45 tisuća kuna. Zbog dvostruko više cijene pomagala na domaćem tržištu, Žele Franić, i sam invalidna osoba, dizalicu je po prihvatljivom iznosu pronašao u SAD-u nakon tri mjeseca mukotrpne potrage internetom. Udruženim snagama Red Dragonsa, Općine Blato, Privredne banke i firme "Iskopi Perić", za tri dana dizalica je postavljena na plaži.
Predsjednik Udruge navijača trećeligaša BŠK Zmaj Blato - Rad Dragonsi, Petar Sardelić, kaže kako su sretni jer su olakšali kupanje invalidnim sumještanima te će pomagati i nadalje. Žele Franić podsjeća kako je dizalo olakšalo pristup moru i mnogim invalidnim osobama omogućilo plivanje. Prije nabave dizala, on se u moru nije okupao zadnjih pet godina, a ovog ljeta na kupanje je išao svakodnevno.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr