• hr
  • en
  • de
  • it

U marini na Cresu hodat će se po tropskom drvu

Nastavljajući uspješnu poslovnu suradnju s jednom od naših najvećih nautičkih tvrtki na Jadranu, ACI-jem d.d. Opatija, šibenska tvrtka "Marinetek" ugovorila je još jedan veliki posao koji će joj donijeti čak 16 milijuna kuna.
Riječ je o obnovi jedne od najljepših i najvećih marina na Jadranu, one ACI-jeve na Cresu. Marina je otvorena tijekom cijele godine, ima ukupno 458 vezova u moru, svi s priključcima za vodu i struju, te ima mogućnost smještaja megajahti dužine do 50 metara.
- U ovoj marini već su potpuno obnovljeni svi objekti i sadržaji na kopnu i sada je na red došao morski dio. Taj dio odradit ćemo mi. Uklanjamo sve iz mora i postavljamo kompletnu novu infrastrukturu. "Marinetek" će za ovaj projekt isporučiti najnoviju generaciju betonskih kontinuiranih pontona All Concrete, karakterističnih po minimalnoj količini metalnih dijelova direktno izloženim utjecajima mora.
Projektom je predviđena kompletna zamjena postojećih sedam gatova sa svim instalacijama, te isporuka novog, osmoga gata, koji će biti formirani od ukupno 62 AC pontona širine tri i dužine 15 metara.
Podatnu kvalitetu i ekskluzivan izgled marine upotpunit će hodna površina pokrivena tropskim tvrdim drvom, nove bitve od nehrđajućeg čelika i novi servisni ormarići tvrtke "Marex elektrostroj", također izrađeni od nehrđajućeg čelika te dodatno zaštićeni metodama plastifikacije - kaže Boris Miškić, direktor "Marineteka".
Inače, instalacija pontona i sidrenih sustava odvijat će se u fazama, a radove na terenu vodit će tvrtka "Hidroinženjering" iz Rijeke.
- S obzirom na to da je proizvodnja već u punom jeku, možemo potvrditi da ćemo i ovaj put ispoštovati sve zadane rokove uz, naravno, osiguranu prepoznatljivu kvalitetu naših proizvoda - ističe direktor Miškić.
Inače, nije ovo prvi posao "Marineteka" na riječkom području. Početkom ovog ljeta Šibenčani su postavili sidrene blokove, a potom i montirali plutajući gat za obalnu konstrukciju Rive Boduli u Rijeci. Riječ je o projektu Lučke uprave Rijeka i investiciji vrijednoj 4,3 milijuna kuna, čiji je osnovni cilj povećanje kapaciteta priveza. Radove na izradi i postavljanju gata uspješno su obavile tvrtke "Marinetek NCP" i "BSK Commerce" iz Rijeke.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr