• hr
  • en
  • de
  • it

U maloj brodogradnji napredujemo, u čarter turizmu smo svjetski prvaci

Predsjednik Ivo Josipović posjetio je jučer 16. Biograd Boat Show, najveću nautičku manifestaciju u ovom dijelu Europe. Hrvatskog predsjednika su na ulazu u Marinu Kornati dočekali Goran Ražnjević, predsjednik Uprave Ilirije i David Tudorović, član Nadzornog odbora i predstavnik većinskog vlasnika Ilirije, obitelji Tudorović. Goran Ražnjević upoznao je Josipovića sa značajem i ulogom Ilirije i Marine Kornati u razvoju nautičkog turizma ne samo u Biogradu na Moru, već i u Hrvatskoj, čiji je pokretač upravo bila Ilirija.
Josipović je obišao izložena plovila, posebno se zanimajući za 13 hrvatskih premijera izloženih u marini. Bila je to i prilika za susret s hrvatskim proizvođačima plovila i nautičke opreme, a hrvatski predsjednik obišao je gotovo svaki šator. Nakon razgledanja event broda Nada, dao je nekoliko izjava okupljenim novinarima.
- Zaista je impresivan broj plovila, ljudi i proizvođača na ovogodišnjem BBS-u. Očito je da se hrvatska mala brodogradnja odlično razvija. No postoji i charter turizam, a tu smo svjetski prvaci, rekao je Josipović, upućujući sve pohvale organizatorima.

Izvor: www.zadarskilist.hr