• hr
  • en
  • de
  • it

U dubrovačkom akvatoriju održana vježba ´Mirinovo´

Lučka kapetanija Dubrovnik s brodom „Danče" danas je sudjelovala u vježbi postrojbe civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije po scenariju spašavanja turista stradalih u teškoj prometnoj nesreći na jednom od prigradskih dubrovačkih područja. Turistički autobus je, neutvrđenih razloga udario u brdo, nakon čega upada u more.
Cilj vježbe je provjera sposobnosti skupine za spašavanje na vodi koja broji 14 pripadnika, sukladno Procjeni ugroženosti stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša od katastrofa i velikih nesreća.
U vježbi su uz kapetaniju i civilnu zaštitu sudjelovali Državna uprava za zaštitu i spašavanje, prometna, pomorska i interventna jedinica PU dubrovačko-neretvanske županije, DVD Rijeka dubrovačka, Gorska služba spašavanja, Crveni križ, Hitna pomoć i javna vatrogasna postrojba „Dubrovački vatrogasci".
Vježba postrojbe civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije specijalističke namjene za spašavanje na vodi organizira se u sklopu održavanja 6. Nacionalne koordinacije djelatnika zaštite i spašavanja jedinica lokalne i regionalne samouprave, s međunarodnim sudjelovanjem.

Izvor: www.mmpi.hr