• hr
  • en
  • de
  • it

U četiri dana 400 jedriličara u biogradskom akvatoriju

Trećom dobrotvornom utrkom zaklade Jose Carreras otvorena je 19. BMW Business Cup regata u Biogradu na Moru. Prve dvije utrke, potpomognute od strane kralja Juana Carlosa, održane su u Palma de Mallorca, na osamnaest, tj. devetnaest brodova. U Biogradu je jedrila 31 posada te je uspješno prikupljeno više tisuća eura za borbu protiv leukemije.
Regata se održava u Marini Kornati od 18. do 24. svibnja, a među natjecateljima je 59 ekipa s preko 400 jedriličara iz Austrije i ostalih zemalja srednje Europe koji će se četiri dana natjecati prema ORC pravilima. Jedrit će se na One design floti od 20 identičnih Bavaria 40S te u dvije otvorene klase.
Ekipe sponzorirane od raznih tvrtki sastavljene su od iskusnih jedriličara, menadžera i zaposlenika koji sudjeluju u događaju punom natjecateljskog jedrenja i zajedničkog druženja u kojem razvijaju svoje poslovne mreže. Za vrijeme globalne financijske krize većina poslovnih regata su se značajno smanjile ili u potpunosti ugasile zbog rezanja troškova, dok je BMW Business Cup procvjetao tijekom prethodne četiri godine. Zasluga je to novih organizatora koji su premjestili regatu u Biograd te iskoristivši prednosti vrhunskih sadržaja postavili nove standarde.
Većina plovila na regati su u vlasništvu Pitter Yachtinga Austrija i Hrvatska pitter-yachting.com, sportski dio regate organizira Austrijski Sport Consult sportconsult.at, dok sadržaje i usluge na kopnu pruža Ilirija d.d. i njihova Marina Kornati, marinakornati.com.
Jedan plov na ovogodišnjoj regati, u nedjelju, održan je u ime zaklade Jose Carreras za podizanje svijesti i prikupljanje donacija za borbu protiv leukemije.
Inače, sva plovila koja sudjeluju u regati mogu se pratiti putem interneta u realnom vremenu.

Izvor: www.zadarskilist.hr