• hr
  • en
  • de
  • it

TZ Novigrad proslavila dvadeseti rođendan

Uručenjem priznanja zaslužnima za osnivanje, početak rada i stasanje, svečano je obilježen 20. rođendan Turističke zajednice grada Novigrada.

 - Dvadeset godina je iza nas, no turizam se u Novigradu razvija puno duže. Mnogo je pojedinaca u tom dugom razdoblju dalo sebe stvarajući pretpostavke za 'događanje' kvalitetnog turizma u kojem je s krajem ovogodišnje sezone upisano prvih milijun noćenja gostiju, rekao je predsjednik TZG i gradonačelnik Anteo Milos.

 Budućnost novigradskog turizma je svijetla, a posebno će dobiti na snazi ulaskom Hrvatske u EU budući će tim činom biti otvoren slobodni ulaz osoba i roba u Hrvatsku. Imamo puno projekata s čijom realizacijom, uz očekivanu pomoć javnog sektora, će Novigrad postati respektabilna, poželjna, turistička destinacija rekao je novigradski gradonačelnik zahvalivši svima koji su obnašali značajne funkcije i dali doprinos razvoju turizma u Novigradu.

 Direktor Turističke zajednice Istre Denis Ivošević, inače i sam stanovnik Novigrada, pohvalio je svoje sugrađane koji, kako je rekao, pokazuju svojim radom kako se destinacija turistički može kvalitetno razvijati.

 Turistička zajednica Novigrada upisana je 31. srpnja 1992. godine kao prva u registar TZ Republike Hrvatske. Velike zasluge za taj čin ima pokojni Elio Poropat, direktor TZ devedesetih godina koji je zakoraknuo s prvim promotivnim koracima novigradskog turizma koji su ove godine doprinijeli ostvarenju 1,09 milijuna noćenja.

 Prije pedesetak godina u Novigradu je zabilježeno 93.000 noćenja gostiju, uglavnom domaćih, koji su bili glavni nositelji turizma za što je Novigrad 1984. godine i primio od tadašnje Turističke zajednice Hrvatske priznanje za najbolje turističko mjesto, sve do sedamdesetih godina od kada stranci preuzimaju primat u ostvarenju sve većeg broja turističkih dolazaka i noćenja.

Izvor: www.ipress.hr