• hr
  • en
  • de
  • it

Turizam je naša budućnost

Dodjelom prestižnih turističkih nagrada najboljima u ovoj godini u Dubrovniku su sinoć završili Dani hrvatskog turizma. Titulu turističkog šampiona dobio je grad Split. Svečanosti u dubrovačkom hotelu Valamar Lacroma uz domaćina Veljka Ostojića prisustvovao je dio Vlade te premijer Zoran Milanović.

"Ovo je naš posao, ovo je očito naša sudbina. Ovo je jedan od poslova u kojima smo dobri, a cilj je da budemo najbolji" poručio je premijer, prisjetivši se i visoke cijene smještaja za lanjskog posjeta Istri, no istodobno zadovoljstva jer je hotel u posezoni bio pun.
"Što želim reći, želim da bude što više takvih hotela, da budu puni cijele godine, da ljudi od toga zarađuju, da se djeca školuju, da rade, rade i rade.
I da ubuduće ove nagrade ne dodijeljujemo u jesen kada se smatra da je sezona gotiova nego da sezona traje cijelu godinu. Da se dodijeljuju u trećem, četvrtom mjesecu, da bude svejedno kada se dodijeljuju" zaključio je Milanović.
Osim Splita, u akcijama HGK i HRT-a 'Turistički cvijet-kvaliteta za Hrvatsku' najboljim mjestima na Jadranu proglašeni su Cavtat i Dubrovnik, dok su najbolja mjesta i gradovi na kontinentu Zagreb i Daruvar.
Plavi i Zeleni cvijet Hrvatske turističke zajednice za najbolje uređena primorska i kontinentalna mjesta osvojili su Dubrovnik, Vodice, Brela i Veli Lošinj te Varaždin, Virovitica, Gospić i Prelog.
Zagreb je odnio i nagradu za kulturni turizam, a posebna priznanja Turistički cvijet za promociju dobili su 2 Cellos i piloti kanadera koji su ovog ljeta imali pune ruke posla.
Podijeljene su i nagrade Djelatnik godine za 24-ero najboljih iz cijele Hrvatske. koji su okupili gotovo dvije tisuće domaćih i stranih turističkih djelatnika i njihovih gostiju.

Izvor: www.ezadar.hr