• hr
  • en
  • de
  • it

Trka oko Krka

Treće izdanje Trke oko Krka starta u petak 9. rujna u 19:00 iz Novog Vinodolskog. Cilj regate je u Selcima, a zadnji ulazak je moguć do nedjelje 11. rujna u 14:00.

Domaćini Burin i Jadro potruditi će se opravdati renome stečen organizacijom brojnih regata raznih klasa jedrilica, pa tako i Trke oko Krka koja je postigla instant uspjeh u samo dvije godine postojanja. U dva dosadašnja izdanja vidjeli smo i dva lica našeg akvatorija. Natjecatelji su se prve godine nadmetali praćeni burom, a druge godine se izazov sastojao od bonace i kurenata. Tako smo prve godine imali rekordno brz ulazak u cilj nakon 8h8min50s, a druge godine najduže zabilježeno vrijeme jedrenja od 41h48m15s (uz neke jedrilice koje su jedrile svih predviđenih 43h, ali nisu uspjele preći ciljnu liniju). Vidjeli smo i podjednako zanimljivu borbu između brzih regatnih brodova, kao i nešto sporijih i starijih obiteljskih krstaša. Po jednu pobjedu i drugo mjesto između sebe su podjelile posade jedrilica Megaenergija iz Slovenije i Damaco iz Kostrene, dok je dva treća mjesta osvojila domaća posada na jedrilici Paikea iz Novog Vinodolskog. Iako ih na prošlogodišnjem startu mnogi nisu vidjeli kao favorite, ove tri posade su potvrdile svoju kvalitetu.
Što će nam donijeti ovogodišnja Trka oko Krka? Tko će se umješati u borbu za postolje? Kakvi će biti uvjeti na moru? Hoće li pasti rekord regate? Saznati ćemo uskoro.
Pozivamo sve jedriličare i vlasnike jedrilica, da dođu i okušaju se na ovom lijepom i izazovnom regatnom polju. Za sve sudionike organizirali smo prigodno druženje i zabavu prije starta, te po ulasku u cilj.
Kliknite na: Oglas regate
Pozivamo i sve gledatelje da dođu na rivu i poprate ovaj sportski događaj. Ne propustite šušur uoči regate, na Novljanskoj rivi u petak popodne. Start regate je moguće pratiti sa rive u Novome ili sa nekog od turističkih brodova koji će isploviti iz Novog Vinodolskog i iz Selca.
Regatu je moguće pratiti i on-line u live tracking prijenosu, na portalu Regate online.
Kliknite na: http://www.regate.com.hr/

Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon ili mail:
Robert Žmikić, J.K. Burin, 091 531 2391, robert.zmikic@ri.t-com.hr
Davor Lončarić, J.K.-Y.C. Jadro, 098 755 892. davor@yc-jadro.com