• hr
  • en
  • de
  • it

Tri popularne 37-ice

Yachting World testiranje cruising jedrilica od 37 stopa: Bavaria Cruiser 37, Jeanneau Sun Odyssey 379 i Varianta 37

Kako možete procijeniti koji je brod najpovoljniji? Jedrilice nove proizvodnje mogu taj zadatak posebno otežati jer njihova osnovna cijena nipošto ne odražava pravu vrijednost broda - onu koja će uključivati sve dodatke potrebne za sigurnu i udobnu plovidbu.
Kako bismo pronašli odgovor, uzeli smo tri jedrilice na dvodnevno jedrenje.
Usredotočili smo se na jedno od najkonkurentnijih tržišta jedrilica. Linija obiteljskih cruising jedrilica od 37 stopa trenutno je preplavljena jahtama nove proizvodnje. Na prvi pogled, sve imaju slične prednosti i izgled te su navedene s usporedivim cijenama. Uzeli smo tri jahte iz ovog sektora - Jeanneau Sun Odyssey 379, Varianta 37 i Bavaria Cruiser 37 - na dvodnevni test kako bismo saznali prave razlike.
Model Varianta (106.213 funti s uključenim PDV-om za vrijeme testiranja) predstavlja novi i u potpunosti osnovni brod.
Tri mjeseca stara Bavaria, opremljena prema tipičnim standardima za obiteljsko jedrenje i kodirana za najam (135.000 funti), nalazi se u sredini, dok rabljena, dvije godine stara Jeanneau (182.930 funti) uključuje cijeli paket opcija na brodu. Dakle, razlika od samo 35.000 funti u osnovnoj cijeni tri broda pretvorila se u razliku od 75.000 funti na vodi.
Zašto bi netko htio potrošiti toliko viši iznos novca? Cijeli Yachting World tim proveo je dva dana na brodovima kako bismo saznali. Tek nakon plovidbe i života na njima uvidjeli smo jasnu razliku između tri broda.
Za usporedivi sektor tržišta, razlike su zbilja temeljne.

Više informacija u videu:

Izvor: http://www.yachtingworld.com/video/boat-tests/37ft-cruising-yachts-video/