• hr
  • en
  • de
  • it

Tri hrvatska kampa među 10 najboljih u Europi

hr

Njemački autoklub ADAC uvrstio je na listu deset najboljih kampova u Europi i tri hrvatska - Aminess Maravea Camping Resort iz Novigrada, Camping Omišalj na Krku i Zaton Holiday Resort kod Nina/Zadra, a Hrvatska je na drugom mjestu, iza Njemačke i ispred Italije, prema popularnosti kampova, izvijestili su iz HTZ-a.
ADAC je novu listu posvećenu kampingu objavio na svom portalu, s time da se među prvih deset najboljih u Europi hrvatski kampovi Aminess Maravea i Omišalj nalaze na 3. i 4. mjestu, a Zaton Holiday na 6., dok je na popisu najpopularnijih kampova po zemljama Njemačka prva s 53 kampa, Hrvatska druga s 26 kampova, a Italija treća s njih 18.

"ADAC je naš najvažniji strateški partner i suradnja s njima je od najvišeg prioriteta za dugoročno povoljnu i sigurnu poziciju Hrvatske na njemačkom tržištu. Temelj buduće suradnje je i Memorandum o razumijevanju, potpisan na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma, čime su svi ADAC-ovi kanali prodaje i marketinga dostupni svim turističkim subjektima u Hrvatskoj", poručila je iz Münchena voditeljica ispostave HTZ-a u tom bavarskom gradu Nera Miličić.
Prenijela je i da u više od 150 poslovnica ADAC-a po Njemačkoj uskoro kreću i posebne edukacije prodajnih agenata o raznolikoj ponudi Hrvatske da bi se što bolje bili pripremili za bukiranje putovanja na njemačkom tržištu.

Iz HTZ-a su prenijeli i riječi predsjednika ADAC-a i direktora resora za turizam Karlheinza Jungbecka, koji je istaknuo da je Hrvatska jedna od omiljenih inozemnih destinacija Nijemaca, a Njemačka najvažnije tržište za hrvatski turizam.
Suradnju s Hrvatskom ocjenjuje vrlo dobrom te najavljuje da će zajedničke aktivnosti pripremiti i za turistički sajam f.re.e. u Münchenu 2022., kada će Hrvatska biti i zemlja-partner tog sajma. Direktor HTZ-a Kristjan Staničić naveo je pak da su Nijemci u Hrvatskoj u dosadašnjem dijelu ove godine, ostvarili 21.2 milijuna noćenja, čime se s tog tržišta izjednačio rezultat iz 2019.

"To je izniman uspjeh hrvatskog turizma, ali i motivacija da već u idućoj godini premašimo rezultate i trendove iz pretpandemijskog razdoblja", poručio je Staničić.

Izvor: 

https://www.index.hr/vijesti/clanak/njemacki-autoklub-uvrstio-tri-hrvatska-kampa-medju-10-najboljih-u-europi/2325434.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_najnovije_d