• hr
  • en
  • de
  • it

Trajektne cijene iste kao u sezoni 2010.

Sezonske cijene prijevoza vozila i putnika na trajektnim linijama koje održavaju nacionalni brodar Jadrolinija, Rapska plovidba d.d. i Linijska nacionalna plovidba d.d., a koje se primjenjuju u razdoblju od 1. lipnja do 30. rujna 2011. godine, u cijelosti su jednake tarifama koje su vrijedile u istome razdoblju prošle godine, priopćili su danas iz Agencije za obalni linijski pomorski promet.
Zato nisu utemeljene tvrdnje u elektroničkim i tiskanim medijima kako je došlo do osjetnog poskupljenja trajektnoga prijevoza na linijama za otoke, napominju u Agenciji.

Pojašnjavaju da se svakoga ljeta, počev još od kraja sedamdesetih godina prošloga stoljeća, na brodovima Jadrolinije u punoj sezoni primjenjuju sezonske tarife koje su u prosjeku za 20 posto više od izvansezonskih. Od 1980. godine uvedene su otočne cijene karata tako da se sezonske tarife na njih i ne odnose.

Iz Agencije podsjećaju da je posljednje stvarno poskupljenje prijevoza bilo u ožujku 2010. godine, kada su u linijskom pomorskom prometu cijene povećane za prosječno tri posto. Također, napominju da u 2011. na trajektnim linijama nije bilo poskupljenja prijevoza, unatoč činjenici da je došlo do osjetnoga povećanja cijena goriva.

Izvor: www.mmpi.hr