• hr
  • en
  • de
  • it

Trajektna luka Split i Luka Hamburg dogovorili partnerstvo

Iz splitske Trajektne luke priopćili su o potpisanom ugovoru o partnerstvu s HPC - Hamburg Hafen Consulting, svjetskim liderom u području pružanja savjetodavnih usluga lučkih djelatnosti, inače u 100-postotnom vlasništvu Luke Hamburg.
- Trajektna luka Split d.d. kao prioritetni koncesionar ovom suradnjom usklađuje pristup poslovanju prema regulativi EU, te prati Međunarodne standarde o sigurnosti lučkih djelatnosti priveza i odveza brodova te ukrcaja i iskrcaja vozila i putnika.
Prvi korak potpisanog ugovora o partnerstvu biti će izrada tržišne analize lučkih usluga i lučkih djelatnosti koje pruža Trajektna luka Split d.d. svojim klijentima, a vezano za lučke djelatnosti koje pružaju drugi koncesionari u Republici Hrvatskoj te posebice lučki operateri u zemljama članicama EU, budući da pravna regulativa u području koncesija i lučkih usluga EU mora biti usklađena u praksi do 01. srpnja 2013. godine, kada bi RH trebala postati punopravnom članicom. U to su uključeni procjena troškova i prihoda te projekcije rashoda vezane za tarife i usluge Trajektne luke Split d.d.
Ova suradnja omogućiti će Trajektnoj luci Split d.d. da uskladi svoje usluge po međunarodnim standardima postavljenim od jednog od najvećih Svjetskih lučkih operatera. S takvom suradnjom dodatno se povećava profesionalni pristup uslugama koje pruža Trajektna luka Split uvažavajući sve Međunarodne standarde vezane za sigurnosni aspekt priveza i odveza brodova te ukrcaj - iskrcaj putnika i vozila - objasnili su iz Trajektne luke Split, dodajući kako se poslovna suradnja s Lukom Hamburg nastavlja i kroz aktivnosti kao što su razvojni koncepta tvrtke, poslovna izvješća-planovi te financijsko modeliranje i izvješća vezana uz javne natječaje.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr