• hr
  • en
  • de
  • it

Trajekti u Gaženicu sele u siječnju?!

Do 15. prosinca očekuje se da će biti gotova prva od pet čeličnih rampi koje će omogućiti sigurno pristajanje plovila u Gaženici. Nakon toga slijedi testiranje svih »Jadrolinijinih« trajekata, a ako sve prođe uspješno, odmah će biti naručene i preostale rampe od kojih će jedna služiti za pristajanje brodova u međunarodnom prometu.
- Od Lučke uprave smo zatražili da ispita jesu li dostavljene sve potrebne suglasnosti od svih nadležnih institucija koje su to morale učiniti. Pritom, ako se utvrdi da netko nije dostavio suglasnost, smatra se da je riječ o prešutnoj suglasnosti, pojasnio je Krešimir Rendeli, predsjednik UV LUZ-a gdje izdavanje uporabnih dozvola za luku i privremenu građevinu očekuju do kraja ove godine.
- Odmah po izradi i dostavi druge čelične rampe luka može biti otvorena za promet, najavio je Rendeli naglašavajući kako će se prethodno održati sastanak s predstavnicima resornog ministarstva, Grada Zadra i Zadarske županije oko preseljenja pomorskog prometa u Gaženicu. A to bi se moglo dogoditi već s prvim danima slijedeće godine.

Izvor: www.zadarskilist.hr