• hr
  • en
  • de
  • it

Trabakul Matije Felingera najbolji po glasovima publike

Ovogodišnje 16. državno natjecanje brodomaketara i 9. hrvatska ocjenska izložba maketa brodova »Rijeka 2011« svečano su zatvoreni u MMC-u na Školjiću dodjelom nagrada za najbolje makete po glasovima publike. Zlatno odličje po ocjeni publike uručeno je Matiji Felingeru iz Njivica za maketu »Trabakul«, srebro je zaslužio Josip Rumora iz Selca za fregatu »Stella Mattutina«, a broncu Željko Fredotivićiz Hvara za repin »Štambek iz 1750«. Državno natjecanje brodomaketara, odnosno ocjenjivanje maketa održano je 11. prosinca po Nacionalnim pravilima od strane stručnog prosudbenog tijela sastavljenog od 5 sudaca. Po stručnoj ocjeni osvojene su dvije zlatne, tri srebrne i deset brončanih medalja, a apsolutno najbolja maketa bila je »Dubrovačka karaka iz 16. st« autora Mladena Mitića iz Dubrovnika.

Izložbu je od 13. do 22. prosinca u Multimedijalnom centru Centra tehničke kulture Rijeka razgledalo oko dvije tisuće posjetitelja, među kojima velik broj djece i učenika.
Državno natjecanje organizira se od 1995. godine u Rijeci, te je postalo tradicionalna manifestacija u našem gradu. Kao i dosadašnjih godina, pokrovitelj izložbe i natjecanja bio je predsjednik Ivo Josipović, a supokrovitelji Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka, dok su organizatori bili Centar tehničke kulture Rijeka, Hrvatski savez brodomaketara i Hrvatska zajednica tehničke kulture.
U sklopu izložbe u prostoru MMC-a postavljeni su likovni radovi predškolaca iz Dječjeg vrtića Rijeka, dok je CTK Rijeka organizirao dječje radionice izrade brodica od papira, a posjetitelji su glasovanjem za najbolju maketu ujedno sudjelovali u nagradnoj igri.

Izvor: www.novilist.hr