• hr
  • en
  • de
  • it

Tonči zlatni, Tina srebrna!

Tonči Stipanović je europski prvak u Laseru četvrti put, Tina Mihelić je osvojila europsko srebro u Radialu, što je njena četvrta medalja u šest godina! Izvrsno osmo mjesto zauzeo je Filip Jurišić. Mario Novak je četvrti u muškom Radialu. Veliko slavlje hrvatskih jedriličara, i to kući u Splitu. Ima li što ljepše!
Zadnjeg dana Europskog prvenstva za laseraše u Splitu nije se jedrilo. Kiša i bonaca. Zadnji mogući start je bio predviđen u 16 sati. Suci su čekali do 14.45 kada su oglasili da nema uvjeta za natjecanje i da je prvenstvo završeno. Slavlje je moglo početi. Upalile su se baklje, Tonči Stipanović završio je naravno odmah u moru, bacili su ga prijatelji, Tina Mihelić ogrnula se hrvatskom zastavom, pjesma je krenula..Još jedan nevjerojatan uspjeh hrvatskih jedriličara. Tonči Stipanović je u pet godina četiri puta osvojio naslov europskog prvaka, 2012. nije bio na postolju, jer nije niti nastupio. Tina Mihelić vratila se na postolje nakon dvije godine. U šest godina ovo joj je četvrta europska medalja, sad ima dva zlata i dva srebra.
Tonči Stipanović: „Bilo je stvarno uzbudljivo jedriti doma, teški uvjeti jučer u tom jedinom plovu koji sam pobijedio, znao sam da se danas vjerojatno neće jedriti, tako je i bilo. Presretan sam, sa svakim naslovom, četvrti zaredom, i to doma."
Tina Mihelić: „Na kraju ipak medalja, izvukla sam u zadnji čas. Sretna sam, drugo mjesto je odlično. Rekli smo taman prije europskog da bi bio red ove godine osvojit medalju i stvarno mogu biti presretna."
Izvrsno osmo mjesto zauzeo je Filip Jurišić: „Prije regate sam stavio sebi cilj prvi deset Europljana. To sam ispunio i jako sam sretan i ponosan. Jednostavno sam sretan. Moj najveći seniorski rezultat dosad."
Srebro je u Laseru osvojio Nizozemac Rutger van Schaardenburg, brončani je Britanac Nick Thompson. U Radialu europska je prvakinja Njemica Svenja Weger, bronca je pripala Britanci Chloe Martin.
Svečana dodjela priznanja je večeras u 19 i 30, u lučici domaćina regate, JK Split.

Izvor: www.hjs.hr