• hr
  • en
  • de
  • it

Tonči Stipanović na drugom mjestu

Stipanović je jučerašnji posao odradio bez greške. U prvom plovu bio je treći, dok je u drugom pobijedio. Drugi je Europljanin, a u ukupnom poretku je treći. Između Šveđanina Stalheima i njega nalazi se Brazilac Robert Scheidt, koji ne konkurira za europske medalje
Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović nalazi se na drugom mjestu nakon tri dana kvalifikacija na Europskom prvenstvu olimpijskih samaca u irskom Dun Laoghaireu. Stipanović je jučerašnji posao odradio bez greške. U prvom plovu bio je treći, dok je u drugom pobijedio. Drugi je Europljanin, a u ukupnom poretku je treći. Između Šveđanina Stalheima i njega nalazi se Brazilac Robert Scheidt, koji ne konkurira za europske medalje.
»Sutra je prvi dan finala, bit će teško sigurno, treba odmah probati taj prvi dan što bolje odjedriti i ostati miran, jer ako u prvom danu napraviš kiks, poslije je samo teže. Nije ni najnužnije oba plova ući prvi, nekako konstantno oko petog mjesta će biti sasvim dovoljno,« smatra Stipanović. Stalhaim ima dva boda prednosti u odnosu na Stipanovića, kojeg pak samo jedan bod dijeli od trećeplasiranog Francuza Jean Baptista Bernaza. Daniel Mihelić imao je jučer malo slabiji dan, pao je na 12. mjesto poretka. »Nije baš bilo dobro, nisam baš zadovoljan, oba plova nije me išlo. Nedostajalo je i malo sreće, nikako okrenuti prvu oznaku naprijed, dolazio sam oko 30. mjesta i na račun svoje dobre brzine bi se izvlačio. Ušao sam oko 10. mjesta oba plova, nadam se da će biti bolje, tek smo na pola prvenstva i nadam se da će biti bolje ovih dana,« rekao nam je Daniel. U ženskoj konkurenciji Tina Mihelić zauzima identično mjesto kao njen stariji brat Daniel u muškoj, 12. U prvom plovu dana bila je druga, u drugom 12.
»Opet malo čudni uvjeti, opet je puhalo s kopna, bilo je dosta teško. U prvom plovu sam dobro odradila, imala sam odličnu brzinu. U drugom plovu napravila sam taktičke greške, neke krive procijene i našla sam se u krivoj strani, tako da nisam baš zadovoljna. Završile su kvalifikacije, sutra kreće fianle, sve je to još otvoreno,« kaže Tina.

Izvor: www.novlist.hr