• hr
  • en
  • de
  • it

Tomislav Bašić prvak Hrvatske u dvobojskom jedrenju

Tomislav Bašić pobijedio je Matu Arapova u finalu ACI Match Race Cupa i novi je prvak Hrvatske u dvobojskom jedrenju.
Vjetra je bilo na kapaljku četvrtog dana ACI Cupa, ali regatni odbor uspio je nakon puno seljenja po splitskom kanalu pronaći uvjete dovoljno dobre za jedrenje i privesti kraju round robin, odnosno seriju dvoboja svatko protiv svakoga. Posada Tomislava Bašića nastavila je s maestralnim jedrenjem i zaključila prvi dio regate s devet pobjeda iz devet dvoboja.
Drugi je bio Mark Lees sa sedam pobjeda i dva poraza, isto kao i trećeplasirani Mate Arapov, dok je kao četvrti u polufinale ušao Ante Vanjaka sa šest pobjeda i tri poraza. U polufinalu je Bašić za protivnika izabrao Vanjaku, dok su drugi par oformili Arapov i Lees. Jedrilo se u splitskim vratima, po šest čvorova friškog jugozapadnjaka, iliti oština. Bašić je dobio Vanjaku 2:0, dok je u napetom dvoboju Arapov pobijedio Leesa rezultatom 2:1.
Za pobjednika ACI Cupa borili su se tako Bašić i Arapov. Splitski kormilar bolje je startao, ali Tomislav Bašić pokazao je klasu i prestigao Arapov do kraja regate. U dvoboju za treće mjesto Lees je pobijedio Vanjaku.

Izvor: www.zadarskilist.hr