• hr
  • en
  • de
  • it

Tko se potrudio - dobro je prošao

Što se tiče financijskih učinaka sezone moglo bi se reći da su dvojaki - tko se potrudio je i dobro zaradio, a tko nije uložio truda u konačnici se nije previše okoristio.
Turista je bilo više, a trošili su manje, rezime je ovogodišnje turističke sezone na području Turističke zajednice mjesta Ugljan.
Prema riječima direktorice TZ mjesta Ugljan Dražene Strihić prema zadnjim obrađenim podacima u devet ugljanskih zaseoka ostvareno je 5 posto više noćenja nego lani.
- Što se tiče financijskih učinaka sezone moglo bi se reći da su dvojaki - tko se potrudio je i dobro zaradio, a tko nije uložio truda u konačnici se nije previše okoristio. No neki opći dojam je da u većini ugostiteljskih i trgovačkih objekata nekih gužvi i nije bilo. Sveopća recesija se itekako odrazila na turističku potrošnju pa mi se čini da su turisti onaj novac koji bi možda potrošili na izlaske radije iskoristili kako bi u destinaciji proveli dan ili dva dulje, kaže Dražena Strihić.
Što se tiče nacionalne strukture na prvom mjestu po brojnosti tradicionalno su se izmijenjivali Hrvati i Slovenci, a među brojnijim gostima bili su još i Slovaci, Nijemci, Austrijanci i Talijani.
Turista u Ugljanu još uvijek ima, rezultati se zbrajaju pa konačni broj ovogodišnjih noćenja još nije poznat. Sigurno je jedino da je brojka od 110.000 noćenja, koliko ih je bilo lani, već premašena.

Izvor: www.zadarskilist.hr