• hr
  • en
  • de
  • it

Tina vodi dan prije kraja!!

Tina Mihelić je prva dan prije kraja Svjetskog prvenstva za ženski olimpijski samac Laser Radial u Kini! Tina ima 11 bodova prednosti ispred drugoplasirane Finkinje Tenkanen. Još su dva plova preostala.
Nevjerojatne vijesti su stigle iz Kine! Kad je bilo najvažnije Tina je pokazala svu svoju snagu! Predzadnjeg dana Svjetskog prvenstva za ženski olimpijski samac Laser Radial Tina je pobijedila deveti plov i bila druga u desetom, deklasirala konkurenciju, stvorila razliku od 11 bodova u odnosu na drugoplasiranu kormilarku i preuzela vodstvo. CRO jedro je po prvi put na prvom mjestu! Dva su plova preostala, još je to dosta bodova u igri, međutim nije ni mala prednost, prednost koja se može sačuvati. No, današnji dan je pokazao kako se sve može promijeniti, prosuti za čas, Amerikanka Paige Railey koja je vodila gotovo cijelo prvenstvo pala je na četvrto mjesto.
- Sve to izgleda lako, ali na moru je horor...evo najbolje je vidjeti što se Amerikanki dogodilo. Bila je uvjerljiva do danas, prvi plov je pogriješila stranu, drugi plov loš start i pukla je i odustala, bila je zadnja...Prvi plov su sve konkurentice više manje poginile, Tina je isto bila koma, imala je loš start, zadnja, vozila je u pozitivno i kad je vitar okrenuo virala je i prešla na drugu stranu preko svih, na prvoj oznaci bila je u pet, na slijedećoj druga, u stranici u vjetar je preuzela vodstvo. zadnja stranica bila je formalnost...Drugi plov sve obrnuto od prvog..Nevjerojatan dan..- ispričao nam je Tinin trener Tonči Antunović.
Finkinja Tuula Tenkaken je druga, 11 bodova iza Tine. Treća je Kineskinja Zhang s istim bodovima. Amerikanka Railey na četvrtom mjestu ima dva boda više. Petoplasiarana Birtanka Alison Young zaostaje za Tinom 24 boda, što je već dosta, stoga možemo s dosta optimizma gledati na sutrašnji dan. Dan u kojem bi po prvi put jedna hrvatska kormilarka mogla stati na postolje svjetskoga prvenstva u seniorskoj konkurenciji olimpijske discipline!
- Odmor je sad prvi preduvjet, treba ostati smiren, ne misliti možda toliko o samom konkretnom rezultatu nego se koncentrirati na jedrenje. Samo treba dobro odjedriti. Samo trebam odjedriti onako kako znam - kazala je Tina. Da, samo, nije to lako. Veliki je teret na našoj mladoj kormilarki, koja je prvi put u situaciji da jedri za svjetsko odličje. Držimo palčeve Tini!

Izvor: www.hjs.hr