• hr
  • en
  • de
  • it

Tijekom vikenda u Dubrovnik uplovilo osam velikih kruzera

U subotu i nedjelju u Dubrovnik je uplovilo osam brodova na kružnim putovanjima, kojima je tijekom vikenda u Grad doputovalo više od 14 tisuća putnika.
U subotu je tako na vezovima u gruškoj luci te sidrištima ispred starog gradskog porta bilo čak pet kruzera - MSC Musica, Zenith, Club Med 2, Seven Seas Mariner i Costa Favolosa SEnD s ukupno 9,5 tisuća putnika, a sljedećeg je dana trima plovilima "bijele flote" - Costom Fascinosom, Golden Iris i Grand Celebration - pristiglo 5,2 tisuće posjetitelja.
- Zadovoljni smo brojem kruzera i putnika koji stižu u Dubrovnik u ovim rujanskim danima, kada su najveće ovosezonske gužve već iza nas. Dobar promet brodova na kružnim putovanjima očekujemo i tijekom listopada i u prvoj polovici studenoga - kaže koordinator operative Lučke uprave Dubrovnik Ivo Pavlović.

Dodaje kako će od sredine studenoga do prosinca u dubrovački akvatorij uploviti još samo nekoliko kruzera, koji će zaokružiti ovogodišnju sezonu kružnih putovanja, koja je u Dubrovniku počela već u ožujku dolaskom dvaju brodova, stalnih posjetitelja - Coste Voyager i MSC Magnifice.
Već se dogovaraju termini dolaska plovećih hotela u Dubrovnik i za sezonu 2014. te zbrajaju učinci ovogodišnje sezone, koja će za čak devet mjeseci trajanja ostati zapamćena i po dolasku milijuntog putnika.

Spomenimo kako je prošli vikend sa svojom velikom jahtom u Grad akoštao i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, Roman Abramovič. Posjetom kruzera s velikim brojem posjetitelja zadovoljni su i vlasnici ugostiteljskih objekata i suvenirnica, ali i taksisti, turistički vodiči te brojni drugi Dubrovčani kojima je to prilika za zaradu, pa se očekuje da će, kao i lani, vrata dubrovačkih restorana biti zatvorena tek s prvim kasnojesenskim kišama.

Putnici s kruzera proteklog su vikenda imali priliku uživati u lijepom vremenu koje je njihov boravak u Gradu učinilo još ugodnijim.

 Izvor: www.slobodnadalmacija.hr