• hr
  • en
  • de
  • it

Teuta pobjednik Zlarinske regate

Posada Bartula Mišure na jedrilici Teuta pobjednik je Grand Prixa Slovakie, regate iz ciklusa ORC Kupa Hrvatske koja se jedrila ovog vikenda u Zlarinu. Slijedeća regata ORC Kupa Hrvatske jedri se za 14 dana u Zadru. U ukupnom poretku vodi upravo ekipa Tuete.

Posada Bartula Mišure zaista je bez imalo dvojbe odnijela naslov pobjednika Grand Prixa Slovakie ove godine. U današnja dva plova u akvatoriju Zlarina još jedna pobjeda i jedno drugo mjesto za ekipu Teute, koja je tako doslovno pomela konkurenciju.
- Tri pobjede i dva druga mjesta u pet jedrenja - pa malo je reći da smo zadovoljni. Posada je odradila vrhunski posao, čini se da smo brod spremili kako treba za sezonu, bit će tu još posla, međutim pobjeda je u džepu, poveli smo u poretku ORC Kupa Hrvatske, tako da prvi dio sezone za nas zasad prolazi odlično - rekao nam je kormilar pobjedničke posade Bartul Mišura.

Drugo mjesto zauzeo je slovački Quebramar s Peterom Mosnyem za kormilom, kojeg su domaće ekipe prošlih godina vrlo teško skidale s trona, dok je treće mjesto pripalo posadi Branka Iljadice Rape na Anđeli X.
- Imali smo prigodu izboriti se i za drugo mjesto, međutim zadnji plov nismo taktički dobro odjedrili i to nam je odnijelo drugu poziciju u Zlarinu. Prošle su godine pokazale da je svaki bod iznimno važan u ORC Kupu Hrvatske, tako da se nadam da za ovim jednim nećemo žaliti. No, još su četiri regate pred nama, još se puno treba jedriti, a mi ćemo naravno dati sve od sebe da bacimo rukavicu izazova posadi Teute i svih ostalih koji se bore za vrh poretka - komentirao je Branko Iljadica Rapo.
Strane posade se nagrađuju u ORC Kupu Hrvatske, međutim prema pravilniku ne mogu biti proglašeni za ukupnog pobjednika. Za ukupnog pobjednika konkuriraju samo hrvatske posade.

Branko Iljadica Rapo i njegova posada na Anđeli X tako su trenutačno drugi u poretku Kupa, dok treće mjesto zauzima posada Krešimira Đakulovića na jedrilici Mareus.

Slijedeća regata ORC Kupa Hrvatske jedri se za dva tjedna u Zadru, nakon čega slijedi stanka do jeseni kada su na rasporedu još tri regata, u rujnu u Šibeniku, početkom listopada u Puli, te početkom studenog u Kaštel Gomilici.

Izvor: www.hjs.hr